Με την ανεργία να ταλανίζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα, αλλά και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας να μειώνονται δραματικά, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και άλλα κριτήρια επιλογής προσωπικού από τους υποψήφιους εργοδότες, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν σε αυτή την κρίση.
Έτσι, σύμφωνα με tovima.gr, αλλά και το lifo.gr που είδαμε εμείς την δημοσίευση, εμφανίστηκε αγγελία που ζητούσε “υπάλληλο με δικό του laptop και περισσότερους από 1.000 φίλους στο facebook“. Κατά δήλωση υποψήφιας για την θέση αυτή, ο αρμόδιος που πήρε την συνέντευξη, ζήτησε μάλιστα να μάθει, πόσοι από τους φίλους της φοιτούσαν ή φοίτησαν σε ιδιωτικά σχολεία. Βλέπετε, η εταιρία που είχε βγάλει την αγγελία δραστηριοποιείται στον χώρο των ασφαλειών και επιθυμεί να απευθυνθεί σε “ανεβασμένο” εισοδηματικά κοινό.
Αν βγούμε όμως πέρα από τον μικρόκοσμο της Ελλάδας που βρίσκεται σε κρίση, και έχει έναν πολλές φορές ανόητο τρόπο να την διαχειρίζεται, θα δούμε πως για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, η κοινωνική δικτύωση των υπαλλήλων τους λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, για λιγότερο πελατειακούς λόγους. Έρευνες έχουν δείξει πως ο κοινωνικά δικτυωμένος υπάλληλος, που μάλιστα σπαταλά κάποιο χρόνο της εργασίας του στα κοινωνικά δίκτυα, είναι εκείνος που μπορεί να εξασφαλίσει το μέγιστο της καλής προβολής της επιχείρησης στην οποία εργάζεται, αλλά και κρατώντας επαφή με τους φίλους του, είναι ικανοποιημένος, άρα και αρκετά αποδοτικός στην εργασία του.
Βλέπετε… εκεί που τα πράγματα λειτουργούν λίγο πιο ψύχραιμα, έχει αρχίσει αρκετό καιρό τώρα, η συζήτηση του αξιώματος που λέει πως “ο καλός υπάλληλος, είναι ο ικανοποιημένος και δικτυωμένος υπάλληλος”.