31.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
More

    YouTube Premium: AI features και νέα συνδρομητικά πακέτα

    Η Google ανακοίνωσε νέες λειτουργίες για το YouTube Premium συνδρομητές της, συμπεριλαμβανομένων μερικών βελτιώσεων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η πλατφόρμα αποκάλυψε επίσης ότι σύντομα θα προσφέρει νέα Premium πακέτα πέραν των υπαρχόντων και εξετάζει τρόπους για τους συνδρομητές να μοιραστούν τα προνόμια τους με φίλους. Αν και η εταιρεία δεν παρείχε λεπτομέρειες για τα επερχόμενα Premium πακέτα, μοιράστηκε πληροφορίες για τα νέα features που έρχονται για τους χρήστες που πληρώνουν συνδρομή. Ας δούμε, στη συνέχεια, λίγο πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά YouTube Premium:

    Προώθηση (Jump Ahead)

    Περιγραφή: Πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να προχωρήσουν απευθείας στα καλύτερα σημεία ενός βίντεο. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα προβολών, αυτό το χαρακτηριστικό αναγνωρίζει τα πιο δημοφιλή τμήματα του βίντεο. Όταν οι χρήστες κάνουν διπλό χτύπημα για να προχωρήσουν το βίντεο, εμφανίζεται το κουμπί “Προώθηση”, το οποίο τους πηγαίνει απευθείας στο επιλεγμένο τμήμα. Αυτήν την περίοδο κυκλοφορεί στην εφαρμογή YouTube για Android για χρήστες στις ΗΠΑ και θα γίνει διαθέσιμη για χρήστες iOS στην περιοχή στις επόμενες εβδομάδες. Αναμένεται να επεκταθεί σε άλλες αγορές τους επόμενους μήνες.

     

    Picture-in-Picture για Shorts

    Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν Shorts του YouTube σε ένα μικρό παράθυρο, ενώ περιηγούνται σε άλλες εφαρμογές. Αυτήν τη στιγμή διατίθεται μόνο στην εφαρμογή Android του YouTube.

    Πειραματικές λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη

    Οι premium συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε πρώιμες εκδόσεις πειραματικών χαρακτηριστικών στην πλατφόρμα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν ανά πάσα στιγμή. Η conversational YouTube AI είναι ένας βοηθός που μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το βίντεο, να προτείνει σχετικό περιεχόμενο και άλλα, ενώ το βίντεο παίζει. Οι premium συνδρομητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό κάνοντας κλικ στο κουμπί “Ρώτησε” κάτω από επιλεγμένα βίντεο.

    Επερχόμενα Premium Πακέτα

    Παρόλο που δεν δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα νέα Premium πακέτα, το YouTube ανέφερε επιπλέον επιλογές και τη δυνατότητα κοινοποίησης προνομίων με φίλους. Αυτή η προσέγγιση στοχεύει στη βελτίωση της αξίας του YouTube Premium και στην προσέλκυση περισσότερων συνδρομητών.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles