23.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
More

    Viral το “alien” που ξέβρασε το κύμα σε παραλία – Δείτε τις απίστευτες εικόνες

    Οι χρήστες των social media έμειναν έκπληκτοι από ένα… alien που ξεβράστηκε σε ακτή της Αυστραλίας, το οποίο κάποιοι χαρακτήρισαν ως «το πιο τρομακτικό ον» που έχουν δει ποτέ. Η Vicky Evans, που το ανακάλυψε ενώ περπατούσε στην παραλία Horseshoe Bay στη Νότια Αυστραλία, ανάρτησε φωτογραφίες του πλάσματος, που είχε μακριά πλοκάμια που μοιάζουν με ζελατίνη και κοχύλια στις άκρες, σαν θαλασσινές «πλεξούδες».

    Οι χρήστες στο Facebook ξαφνιάστηκαν από την παράξενη του εμφάνιση, μέχρι που αποκαλύφθηκε πως το «εξωγήινο» πλάσμα ήταν στην πραγματικότητα goose barnacles, ένα είδος θαλάσσιων καρκινοειδών που προσκολλάται σε επιπλέοντα αντικείμενα ή στις ακτές. Η Δρ. Ζόε Ντάμπλντεϊ, θαλάσσια οικολογος στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, εξήγησε πως πρόκειται πιθανότατα για παλιά υποδομή πλωτής κατασκευής που βρισκόταν επί μακρόν στο νερό, επιτρέποντας την ανάπτυξη αυτής της αποικίας.

    Παρότι μοιάζουν με στρείδια, οι “βαλανιδωτές χήνες” είναι συγγενείς με τους αστακούς και καβούρια. Μέσα στα κελύφη τους έχουν μικρά, αρθροπόδα πόδια, με τα οποία φιλτράρουν πλαγκτόν και άλλες τροφές από το νερό. Στην Πορτογαλία και την Ισπανία είναι γνωστές ως percebes και θεωρούνται εκλεκτό έδεσμα. Το να φάει κανείς το εν λόγω θαλασσινό απαιτεί επιδεξιότητα: χρειάζεται να σκίσεις το περίβλημα, προσέχοντας τη μικρή εκτόξευση θαλασσινού νερού που ακολουθεί.

    Αυτά τα καρκινοειδή δεν είναι, λοιπόν, alien αλλά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο ακριβά θαλασσινά παγκοσμίως, με τιμές που φτάνουν τα $125 ανά κιλό. Το 2020, ένα εύρημα αυτών στην Ουαλία εκτιμήθηκε σε αξία περίπου $65,000, ενδεικτικό της μεγάλης τους ζήτησης και σπανιότητας.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles