Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού. Περιέχει σημαντικά επίπεδα βιταμινών Α, Β6 και C και πολύ λυκοπένιο, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Έχει ακόμη και μια μέτρια ποσότητα καλίου. Πόσες φορές όμως έχει συμβεί να αγοράσουμε ένα από το μανάβικο, το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή και τελικά να βγει… μάπα; Σίγουρα, είναι κάτι που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει λίγο πολύ, καταλήγοντας να τρώμε καρπούζια άγευστα, άγουρα, χωρίς κανένα άρωμα ή υπερβολικά ζαχαρωμένα.
Διαβάστε επίσης: Γιατί τα σημερινά καρπούζια είναι άνοστα; Αγρότης απαντά και γίνεται viral!
Είναι γνωστό ότι υπάρχει μια μέθοδος για να ξεχωρίζουμε τα καλά καρπούζια από αυτά που δεν είναι ώριμα και γλυκά. Είναι η γνωστή μέθοδος του χτυπήματος με το χέρι, η οποία μπορεί να αποκαλύψει – με βάση τον ήχο που παράγει το καρπούζι- αν είναι έτοιμο για κατανάλωση ή αν είναι άγουρο. Υπάρχει όμως μια παραπληροφόρηση σχετικά με την εν λόγω τεχνική, αφού οι περισσότεροι την εφαρμόζουν… λάθος.
Ο γνωστός αγρότης @akouseme του TikTok, έρχεται τώρα σε νέο viral video να αποκαταστήσει την κατάσταση, αποκαλύπτοντας το σωστό τρόπο για να επιλέγουμε καρπούζια το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το κοτσάνι, το οποίο επιβάλλεται να είναι χλωρό και όχι ξερό, όπως σύχνα προσπαθούν να μας πείσουν. Πρόκειται για την πρώτη απόδειξη ότι το καρπούζι είναι φρέσκο. Παράλληλα, αναπαριστά και το σωστό τρόπο που πρέπει να γίνεται το χτύπημα του καρπουζιού, προκειμένου να αποτελέσει ένα ευχάριστο διάλειμμα δροσιάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Δείτε, στη συνέχεια, το video για να μάθετε να διαλέγετε σωστά το καρπούζι:
@akouseme1 Αυτη ειναι η αληθεια!!!#akouseme #fyp #fy ♬ πρωτότυπος ήχος – akouseme1