25.3 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
More

    Το Facebook αποκτά “ChatGPT” για creators – Τι μπορεί να κάνει

    Όλες οι τεχνολογικές εξελίξεις στο Google News!
    Ακολουθήστε το Digitallife.gr για νέα, gadgets και όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής ζωής.
    Add as preferred source on Google

    Η Meta ενισχύει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην τεχνητή νοημοσύνη, ανακοινώνοντας έναν νέο AI βοηθό για δημιουργούς περιεχομένου στο Facebook. Η νέα λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές και αναλύσεις, βοηθώντας τους creators να κατανοήσουν καλύτερα το κοινό τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να ανακαλύψουν νέες ιδέες για περιεχόμενο.

    Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι δημιουργοί έπρεπε να αναλύουν πολύπλοκα στατιστικά στοιχεία, γραφήματα και πίνακες ελέγχου για να αξιολογήσουν την πορεία των δημοσιεύσεών τους. Με τον νέο AI βοηθό, η διαδικασία γίνεται σημαντικά πιο απλή και άμεση.

    Οι δημιουργοί θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα, όπως «Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύσω;» ή «Τι λένε οι χρήστες στα σχόλιά μου;». Το σύστημα θα παρέχει εξατομικευμένες απαντήσεις βασισμένες στο προφίλ, το περιεχόμενο, την κοινότητα και τους στόχους κάθε δημιουργού.

    Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της νέας λειτουργίας είναι η δυνατότητα διαλόγου. Οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν τη συζήτηση με επιπλέον ερωτήσεις και να εξερευνήσουν βαθύτερα τα δεδομένα τους. Για παράδειγμα, μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το πώς έχει αλλάξει το κοινό τους με την πάροδο του χρόνου ή ποιο είδος περιεχομένου αποδίδει καλύτερα.

    Πέρα από τα στατιστικά στοιχεία, ο AI βοηθός λειτουργεί και ως εργαλείο δημιουργικής έμπνευσης. Αναλύοντας τις τρέχουσες τάσεις της πλατφόρμας, μπορεί να προτείνει νέες ιδέες για αναρτήσεις, δημοφιλή ηχητικά αποσπάσματα, θέματα που συζητούνται έντονα ή πολιτιστικά γεγονότα που μπορούν να αξιοποιηθούν για μεγαλύτερη απήχηση.

    Η νέα υπηρεσία είναι αρχικά διαθέσιμη σε δημιουργούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ινδία, με τη Meta να σχεδιάζει την επέκτασή της σε περισσότερες χώρες μέσα στους επόμενους μήνες.

    Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση των λειτουργιών αυτόματης μετάφρασης μέσω τεχνητής νοημοσύνης στο Facebook. Νέες γλώσσες όπως τα αραβικά, τα γαλλικά, τα βιετναμέζικα, τα ταϊλανδικά και τα ινδονησιακά προστίθενται στην υπηρεσία AI μεταγλώττισης των Reels.

    Η τεχνολογία διατηρεί τον τόνο της φωνής του δημιουργού, ενώ μπορεί ακόμη και να συγχρονίζει την κίνηση των χειλιών με τη μεταφρασμένη ομιλία, δημιουργώντας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τη Meta, περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν κάθε εβδομάδα βίντεο που έχουν μεταφραστεί με τεχνητή νοημοσύνη.

    Με αυτή τη νέα πρωτοβουλία, η Meta επιδιώκει να κρατήσει τους δημιουργούς ενεργούς στο Facebook, προσφέροντας εργαλεία που μέχρι σήμερα συχνά αναζητούσαν σε εξωτερικές υπηρεσίες. Παράλληλα, ενισχύει τη στρατηγική της για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση και παραγωγή περιεχομένου μέσα στο δικό της οικοσύστημα.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles