31.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
More

    The Last Screenwriter: Η ταινία που έγραψε το ChatGPT και ακυρώθηκε στο… παραπέντε!

    Το Prince Charles Cinema στο Λονδίνο ακύρωσε την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «The Last Screenwriter» μετά από παράπονα που προέκυψαν σχετικά με τη χρήση του ChatGPT για τη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας.

    Ο Ελβετός σκηνοθέτης Πέτερ Λουίζι χρησιμοποίησε το εργαλείο της OpenAI για να γράψει την ταινία και έδωσε στην AI την πιστοποίηση του σεναριογράφου. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, το «The Last Screenwriter» αφορά έναν διάσημο σεναριογράφο που έρχεται αντιμέτωπος με έναν ΑΙ σεναριογράφο, ονόματι «ChatGPT 4.0,» που τον ξεπερνά και κατά κάποιο τρόπο κατανοεί την ανθρωπότητα καλύτερα από τον πραγματικό άνθρωπο!

    Ο Λουίζι δημιούργησε το σενάριο μέσω μιας σειράς προτροπών προς το ChatGPT, ξεκινώντας με την εντολή να «γράψει την πλοκή μιας ταινίας μεγάλου μήκους όπου ένας σεναριογράφος συνειδητοποιεί ότι είναι λιγότερο καλός από την τεχνητή νοημοσύνη στη συγγραφή». Συνέχισε να ζητά από την AI να συνθέσει περιλήψεις και σκηνές, καθώς και να δώσει ονόματα στους χαρακτήρες της ταινίας. Με λίγη επεξεργασία, το σενάριο ολοκληρώθηκε. Το σχετικό δελτίο τύπου της ταινίας περιλαμβάνει ακόμη και μια δήλωση από τον “σεναριογράφο”, που φαίνεται να είναι πολύ περήφανος για το σενάριο.

    «Ως σεναριογράφος του “The Last Screenwriter”, είμαι ενθουσιασμένος που φέρνω αυτή την προβληματική ιστορία στο χαρτί», αναφέρει στο ChatGPT. «Στον πυρήνα της, η ταινία εξερευνά τη διασταύρωση μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινης δημιουργικότητας και θέτει το ερώτημα: μπορούν οι μηχανές πραγματικά να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη εμπειρία όταν πρόκειται για τέχνη και αφήγηση»;

    Ωστόσο, λίγο πριν από την πρεμιέρα, ο κινηματογράφος ακύρωσε την προβολή, επικαλούμενος ένα κύμα παραπόνων από το κοινό.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles