17.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025

Τέλος εποχής: Η Apple ομολογεί επισήμως ότι οι συσκευές της μπορεί να προσβληθούν από ιούς

Ήρθε ο καιρός να γίνει κι αυτό. Ειδικά μετά τα κρούσματα με το Trojan Flashback που είχε εισβάλλει σε τουλάχιστον 650.000 Macs, με τουλάχιστον 300 υπολογιστές που είχαν μολυνθεί, να βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Cupertino. Η Apple ομολόγησε πως τα Mac μπορεί να έχουν κάποια bugs. Δύο μέρες πριν, η εταιρεία αφαίρεσε από την ιστοσελίδα την δήλωση πως τα οι υπολογιστές της «δεν κολλάνε ιούς», εντελώς σιωπηλά, κι ας ήταν ένα από τα σημαντικά επιχειρήματα πώλησης.

Η αλλαγή αυτή έγινε την περασμένη Κυριακή, χωρίς τυμπανοκρουσίες φυσικά, αλλά ήταν καιρός να το ομολογήσει. Αντίθετα, στη θέση της δήλωσης ότι οι συσκευές της Apple «δεν κολλάνε τους χιλιάδες ιούς που βάλλουν τα PC με Windows», έχει αντικαταστήσει η φράση «έχουν φτιαχτεί για να είναι ασφαλή».

Παραξενεύεστε; Δεν θα έπρεπε. Όσο υπάρχουν συστήματα, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα προσπαθούν να τα σπάσουν. Κι όσο υπάρχουν “ασφαλή” συστήματα, τόσο περισσότερο malware θα κατασκευάζεται για να τα δοκιμάσει.

Πηγές: Mashable, The Register /// Apple

 

Related Articles

8 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Stay Connected

45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Latest Articles