31.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής! Σταματά την παραγωγή Blu-ray η Sony

    Η Sony ανακοίνωσε την πρόθεσή της να σταματήσει την κατασκευή φυσικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Blu-ray, παίρνοντας μια απόφαση που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στο μέλλον της εταιρείας όσο και σε θέσεις εργασίας. Η απόφαση θα οδηγήσει στην απόλυση περίπου 250 εργαζομένων.

    Όπως είναι λογικό, η απόφαση αυτή προκάλεσε ευρεία κριτική από τους καταναλωτές και τους ειδικούς της βιομηχανίας. Πολλοί έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την απομάκρυνση της Sony από τις φυσικές μορφές μέσων. Υπάρχουν εικασίες ότι η επόμενη κονσόλα PlayStation 6 της Sony θα έρθει χωρίς δίσκους, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αυτή η πιθανότητα έχει εγείρει περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της ιδιοκτησίας φυσικών μέσων.

    Οι επικριτές της απόφασης της Sony πιστεύουν ότι αυτή η απόφαση οδηγεί στην αποξένωση των πελατών και τον περιορισμό της διαθεσιμότητας των φυσικών μέσων στο μέλλον. Οι αντιδράσεις υπογραμμίζουν τις συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με τα πρότυπα κατανάλωσης μέσων και τη σημασία που αποδίδουν οι καταναλωτές στην κατοχή απτών αντιτύπων. Καθώς ο τεχνολογικός τομέας εξελίσσεται, η επιλογή της Sony αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή στο τοπίο της δημιουργίας και της διανομής. Οι πλήρεις επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης για τους καταναλωτές και τη βιομηχανία ψυχαγωγίας δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

    Η κίνηση αυτή, βέβαια, δε σημαίνει πως μέσα στα επόμενα χρόνια τα CD, τα DVD και τα Blu-ray θα σταματήσουν εξ ολοκλήρου να υπάρχουν. Η Sony δεν είναι η μοναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα. Παρόλα αυτά, είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο πλήγμα που δείχνει πως τα ψηφιακά μέσα έχουν κυριαρχήσει για τα καλά.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles