34.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024
More

    Starlink Mini: Δορυφορικό internet που χωράει σε… backpack από τον Elon Musk

    Η SpaceX έχει αρχίσει να διαθέτει σε ορισμένους χρήστες ένα νέο kit Starlink που είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει σε ένα σακίδιο, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να το πάρουν μαζί τους και να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία δορυφορικού internet της εταιρείας παντού. Το Starlink Mini θα κοστίσει στους χρήστες 599 δολάρια, δηλαδή 100 δολάρια ακριβότερα από το τυπικό πακέτο και οι χρήστες θα πρέπει να έχουν παράλληλα κι ένα τυπικό πρόγραμμα της υπηρεσίας, επειδή μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο την υπηρεσία Mini Roam με επιπλέον χρέωση 30 δολάρια το μήνα. Όπως σημειώνει το TechCrunch, ένας οικιακός πελάτης Starlink θα πρέπει να πληρώνει 150 δολάρια κάθε μήνα συνολικά, εάν πάρει επίσης το Mini.

    Η SpaceX ανέφερε ότι εργάζεται για να κάνει το Starlink πιο προσιτό και ότι προσφέρει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό kit Mini “σε περιοχές με υψηλή χρήση” προς το παρόν. Πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής της εταιρείας Elon Musk μίλησε για το Mini στο X και το αποκάλεσε μια «εξαιρετική επιλογή χαμηλού κόστους». Είπε επίσης ότι θα κοστίσει “περίπου το ήμισυ της τιμής του τυπικού πιάτου για αγορά και μηνιαία συνδρομή”.

    Το Starlink Mini έρχεται με ενσωματωμένο δρομολογητή Wi-Fi, οπότε δεν είναι μόνο μικρότερο από την τυπική έκδοση, χρειάζεται επίσης λιγότερα εξαρτήματα για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Καταναλώνει επίσης λιγότερη ενέργεια, έχει είσοδο ισχύος DC και είναι ικανό για ταχύτητες λήψης που υπερβαίνουν τα 100 Mbps. Εκτός από το ίδιο το πιάτο, το kit θα αποσταλεί με βάση στήριξης, προσαρμογέα σωλήνα, τροφοδοτικό και καλώδιο με υποδοχή USB-C στο ένα άκρο και barrel jack στο άλλο.

    Ο Michael Nicolls, αντιπρόεδρος της Starlink Engineering, δήλωσε στο X ότι η εταιρεία αυξάνει την παραγωγή του Mini και ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο στις διεθνείς αγορές.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles