Κάθε χρόνο στο MWC της Βαρκελώνης, μία από τις αγαπημένες μας στάσεις είναι το περίπτερο της Samsung Display, όπου παρουσιάζονται οι πιο πρωτοποριακές εξελίξεις στην τεχνολογία οθονών μέσα από εντυπωσιακές και, πολλές φορές, εκκεντρικές συσκευές-concept. Φέτος, η εταιρεία δεν μας απογοήτευσε, καθώς παρουσίασε νέες συναρπαστικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαμε δει και παλαιότερα.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν ένα prototype smartphone σε candybar μορφή, το οποίο διπλώνει δύο φορές – μία από το πάνω μέρος και μία από το κάτω. Η κίνηση αυτή έμοιαζε με δαγκάνα καβουριού που κλείνει ή με τον τρόπο που διπλώνεται η ζύμη. Ο σχεδιασμός του θύμιζε έντονα το Samsung Galaxy Z Flip, αλλά με δύο πτυχώσεις αντί για μία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι με κάθε επιπλέον δίπλωση, αυξάνεται η πολυπλοκότητα και, φυσικά, ο κίνδυνος βλάβης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η συσκευή έδειχνε εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη, κάτι που πάντα εκτιμάται στις τεχνολογικές καινοτομίες.
Η ερώτηση που μένει, βέβαια, είναι: γιατί κάποιος να θέλει ένα τηλέφωνο που διπλώνει δύο φορές, όταν μπορεί να έχει ένα που διπλώνει μόνο μία; Αυτό, όμως, δεν είναι δουλειά της Samsung Display να απαντήσει. Ο ρόλος της είναι να μας δείξει τι είναι εφικτό, όχι απαραίτητα τι είναι πρακτικό ή πιθανό.