Αν ο τίτλος σας θύμισε το γνωστό ανέκδοτο με το “πόσα άτομα χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα”, το πιάσατε το υπονοούμενο. Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ο προηγούμενος πρωθυπουργός είχε 100 άτομα για την διαχείριση των λογαριασμών του στα κοινωνικά δίκτυα. Ναι, 100. Με απλά μαθηματικά υπολογίζουμε πως για κάθε λογαριασμό είχαν την ευθύνη διαχείρισης… 10 άτομα. (Δεν κόβουμε το κεφάλι μας για τον αριθμό των λογαριασμών που είχε ο πρώην πρωθυπουργός. Γνωρίζουμε για twitter, facebook, linked in, αλλά είπαμε να είμαστε γαλαντόμοι και να καλύψουμε το ενδεχόμενο μήπως διέθετε και λογαριασμούς στο Hi5 ή το MySpace…).
Με επίσης απλά μαθηματικά υπολογίζουμε πως οι 100 άνθρωποι που είχαν προσληφθεί με αυτό το αντικείμενο, πρέπει να κόστιζαν κάμποσες χιλιάδες ευρώ στα δημόσια ταμεία κάθε μήνα.
Είμαστε οι τελευταίοι που θα υποβάθμιζαν την σημασία των κοινωνικών δικτύων την σήμερον ημέρα, ακόμα και στην πολιτική. Η επικοινωνία με τον πολίτη ή τους φορείς της ενημέρωσης έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια και οι πολιτικοί πρέπει να ενστερνίζονται αυτές τις αλλαγές.
Ο αριθμός των 100 όμως, μας κάθεται στον λαιμό. Να υπολογίσουμε 1 άτομο για κάθε λογαριασμό; 2 λόγω της σοβαρότητας της ευθύνης τους; Οτιδήποτε παραπάνω, πέρα από σπατάλη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως trolling.
Σύμφωνα με την αναφορά των ΝΕΩΝ πάντως, ο νυν πρωθυπουργός ξαφνιάστηκε με το γεγονός. Γιατί άραγε; Αφού “λεφτά υπάρχουν“, έτσι δεν είναι;
τα σχόλια είναι κλειδωμένα.