30.2 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
More

    Optimus Gen 2: Το ρομπότ της Tesla στο μικροσκόπιο και πως θα αλλάξει τη βιομηχανία!

    Όσο περνάει ο καιρός η ρομποτική και η Τεχνητή Νοημοσύνη γίνονται ολοένα και περισσότερο μέρος της καθημερινότητας. Για αυτό και η Teslaτου Elon Musk, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός παιχνιδιού, επενδύοντας στην ανάπτυξη ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην βιομηχανική παραγωγή. Το καινοτόμο αυτό project, ονομάζεται Optimus (εντάξει το μυαλό όλων μας πάει στους Transformers) και πριν από μερικούς μήνες, ο “δαιμόνιος” Elon Musk ανακοίνωσε τη 2η γενιά του.

    Το ρομπότ Optimus Gen 2 διαθέτει sophisticated υλικά κατασκευής, διαθέτοντας ελευθερία 22 μοιρών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να παίξει ακόμη και… πιάνο! Παράλληλα, η AI δεν θα μπορούσε παρά να παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του, για αυτό και το Optimus είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των users, προσαρμόζοντας ανάλογα τον τρόπο χρήσης του, ανάλογα με το περιβάλλον και τις απαιτήσεις του εκάστοτε user. Συνολικά, είναι σε θέση να εκτελεί περισσότερα από 70 tasks ταυτόχρονα και μάλιστα διαθέτει μια ευπροσάρμοστη προσωπικότητα και φωνητικές λειτουργίες. Με το Optimus, στόχος της Tesla και του Elon Musk είναι να αλλάξει η μορφή της βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως, καθώς το ρομπότ της Tesla αναμένεται να αναλάβει εργασίες που εκτελούν αποκλειστικά άνθρωποι. Μάλιστα, υπολογίζεται σύμφωνα με τον Musk, ότι το εν λόγω ρομπότ μέχρι το 2030 θα έχει μειώσει το εργατικό δυναμικό της Tesla κατά 60%. Το Optimus υπολογίζεται ότι εκτός από leasing θα είναι διαθέσιμο για άλλες κατασκευάστριες εταιρείες το 2028, εγείροντας βέβαια πολλά ερωτηματικά και ηθικά ζητήματα αναφορικά με το τι θα συμβεί στους υπαλλήλους που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα αναγκαστούν να βγουν στην αγορά της εργασίας, αναζητώντας ενδεχομένως ένα διαφορετικό αντικείμενο. Δείτε το video που ακολουθεί, το οποίο αναλύει τους λόγους που το Optimus είναι το καλύτερο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles