34.5 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
More

    Νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης από τον συνιδρυτή της OpenAI

    Ο συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της OpenAI, Ίλια Σούτσκιβερ, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι ξεκινά μια νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία, με την ονομασία Safe Superintelligence, επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος τεχνητής νοημοσύνης, σε μια περίοδο που οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες προσπαθούν να κυριαρχήσουν στην αγορά της generative AI. Η εταιρεία έχει τα γραφεία της στο Πάλο Άλτο και στο Τελ Αβίβ. Ο Σούτσκιβερ έκανε την ανακοίνωση με ανάρτηση στο X. Ο Γιάκουμπ Πατσόκι θα είναι ο νέος επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας, όπως ανακοινώθηκε στο blog της εταιρείας. Ο Πατσόκι είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως διευθυντής έρευνας στην OpenAI και είχε ηγηθεί της ανάπτυξης των GPT-4 και OpenAI Five.

    “Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, πήρα την απόφαση να φύγω από την OpenAI,” ανέφερε ο Σούτσκιβερ σε ανάρτηση στο X. Ανακοίνωσε επίσης ότι εργάζεται σε ένα νέο project “που είναι πολύ σημαντικό για μένα και για το οποίο θα μοιραστώ λεπτομέρειες εν καιρώ.” Ο Σούτσκιβερ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δραματική απόλυση και επαναπρόσληψη του Άλτμαν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Τότε, ο Σούτσκιβερ ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI και βοήθησε στην οργάνωση της απόλυσης του Άλτμαν. Λίγες ημέρες αργότερα, άλλαξε γνώμη και υπέγραψε μια επιστολή εργαζομένων που απαιτούσε την επιστροφή του Άλτμαν και εξέφρασε τη λύπη του για τη “συμμετοχή του στις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου.” Μετά την επιστροφή του Άλτμαν, ο Σούτσκιβερ απομακρύνθηκε από το διοικητικό συμβούλιο και η θέση του στην εταιρεία έγινε ασαφής.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles