22.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
More

    Mukbang: 24χρονη influencer πέθανε live μετά από 10ωρο μαραθώνιο φαγητού

    Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου 24χρονης influencer από την Κίνα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την ώρα που έκανε live streaming καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες φαγητού επί δέκα ώρες. Η Pan Xiaoting ήταν γνωστή στους χρήστες του διαδικτύου που είναι εξοικειωμένοι με την τάση του Mukbang. Πρόκειται για ένα είδος διαδικτυακού βίντεο, που ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα, στο οποίο οι παρουσιαστές τρώνε μεγάλες ποσότητες φαγητού μπροστά στην κάμερα, ενώ συχνά αλληλεπιδρούν με το κοινό τους. Η 24χρονη Xiaoting κατέρρευσε στις 14 Ιουλίου, τη στιγμή που το κοινό της παρακολουθούσε συγκλονισμένο. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως το στομάχι της είχε παραμορφωθεί σοβαρά και ήταν γεμάτο με άπεπτη τροφή, κάτι που υποδηλώνει πως είναι πιθανό να “έσκασε”, προκαλώντας διαρροή στομαχικού οξέος και τροφής στην κοιλιά της.

    Το Mukbang ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και αρχές του 2010 στη Νότια Κορέα και γρήγορα έγινε δημοφιλές μέσω πλατφορμών όπως το AfreecaTV και αργότερα το YouTube. Αρχικά, ήταν ένας τρόπος για τους ανθρώπους να νιώσουν λιγότερη μοναξιά τρώγοντας με παρέα, έστω και ψηφιακά.

    Οι παρουσιαστές συχνά τρώνε τεράστιες ποσότητες φαγητού σε κάθε βίντεο και αλληλεπιδρούν με το κοινό τους σε πραγματικό χρόνο, απαντώντας σε ερωτήσεις ή διαβάζοντας σχόλια. Μερικοί θεατές βρίσκουν παρηγοριά στο να παρακολουθούν άλλους να τρώνε, καθώς μπορεί να νιώθουν μοναξιά ή να προσπαθούν να διαχειριστούν τη δική τους πρόσληψη τροφής. Το Mukbang έγινε γρήγορα δημοφιλές και σε άλλες χώρες πέρα από τη Νότια Κορέα, με πολλούς YouTubers και streamers από όλο τον κόσμο να υιοθετούν το format. Η δημοτικότητα αυξήθηκε σημαντικά κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19, καθώς πολλοί άνθρωποι αναζητούσαν τρόπους να συνδεθούν με άλλους ενώ ήταν απομονωμένοι στα σπίτια τους. Παρόλο που το Mukbang έχει πολλούς fans, έχει επίσης αντιμετωπίσει κριτική, κυρίως λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία από την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων φαγητού και των μηνυμάτων που μπορεί να στέλνει σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles