27.6 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
More

    Μήνυση εναντίον της NASA για διαστημικό σκουπίδι που έπεσε σε σπίτι

    Πριν από μερικούς μήνες, ένα κυλινδρικό αντικείμενο έπεσε στην οροφή ενός οικογενειακού σπιτιού στη Νάπολη της Φλόριντα, δημιουργώντας μια τρύπα στο ταβάνι και στο δάπεδο. Το περιστατικό συνέπεσε με την επανείσοδο μιας μεγάλης παλέτας από παλιές μπαταρίες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), η οποία έπεσε στην ατμόσφαιρα την ίδια ημέρα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, κατευθυνόμενη τελικά προς τη νοτιοδυτική Φλόριντα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ανέφερε το περιστατικό και η NASA παρέλαβε το αντικείμενο για ανάλυση. Τον Απρίλιο, η διαστημική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι, μελετώντας τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου, ήταν όντως θραύσμα από τον εξοπλισμό υποστήριξης πτήσης που χρησιμοποιήθηκε για την τοποθέτηση των μπαταριών στην παλέτα φορτίου.

    Ο γιος του ιδιοκτήτη Alejandro Otero ήταν μόνος στο σπίτι εκείνη τη στιγμή και ευτυχώς δεν υπέστη κανένα τραυματισμό. Το κομμάτι του θραύσματος άφησε μια τρύπα από την οροφή μέχρι το δάπεδο, σύμφωνα με την Worthy. Όπως είναι φυσικό, η οικογένεια ζητά αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιουσία, τη συναισθηματική και ψυχική οδύνη και τα έξοδα για τη βοήθεια από τρίτους που απαιτήθηκε στη διαδικασία.

    «Τα διαστημικά σκουπίδια είναι ένα πραγματικό και σοβαρό ζήτημα λόγω της αύξησης της διαστημικής κίνησης τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η Mica Nguyen Worthy, η δικηγόρος της οικογένειας, σε μια ανακοίνωση. «Οι πελάτες μου ζητούν επαρκή αποζημίωση από τη NASA για να ληφθούν υπόψη το άγχος και η επίδραση που είχε αυτό το γεγονός στη ζωή τους. Είναι ευγνώμονες που κανείς δεν υπέστη σωματικές βλάβες από αυτό το περιστατικό, αλλά μια κατάσταση “παραλίγο ατύχημα” όπως αυτή θα μπορούσε να ήταν καταστροφική».

    Η διαχείριση των διαστημικών σκουπιδιών είναι μια συνεχής πρόκληση λόγω της αύξησης του αριθμού των δορυφόρων και της διαστημικής κίνησης. Η διεθνής συνεργασία και η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών είναι κρίσιμες για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των διαστημικών δραστηριοτήτων.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles