22 C
Athens
Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
More

    Ηλεκτρικό κουτάλι από την Ιαπωνία αλλάζει διατροφικές συνήθειες

    Ο ιαπωνικός κολοσσός ποτών Kirin Holdings, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, ξεκινώντας να πουλά ένα ηλεκτρικό κουτάλι που οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι μπορεί να προωθήσει την υγιεινή διατροφή ενισχύοντας τις αλμυρές γεύσεις χωρίς την προσθήκη επιπλέον αλατιού. Πως συμβαίνει αυτό; Με τη διέλευση ενός μικρού ηλεκτρικού φορτίου για τη συγκέντρωση μορίων ιόντων νατρίου στη γλώσσα, ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση του αλμυρού στο φαγητό.

     

    Όπως αναφέρει το Reuters, το εν λόγω λανσάρισμα σηματοδοτεί την πρώτη εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας που πέρυσι κέρδισε το βραβείο Ig Nobel, το οποίο τιμά την ασυνήθιστη και ιδιότυπη έρευνα. Η Kirin θα πουλήσει περίπου 200 από τα ηλεκτρικά κουτάλια αλατιού online έναντι 19.800 γιεν (δηλ. 127 δολάρια) αυτό το μήνα και έναν περιορισμένο αριθμό στην Ιαπωνία. Στόχος της όμως είναι να φτάσει το 1 εκατ. χρήστες παγκοσμίως μέσα σε πέντε χρόνια. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος.

    Το κουτάλι, κατασκευασμένο από πλαστικό και μέταλλο, συν-αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Homei Miyashita από το Πανεπιστήμιο Meiji, ακολουθώντας τα ηλεκτρικά chopsticks. Η Kirin, η οποία στρέφεται σε νέες κατηγορίες από την παραδοσιακή της δραστηριότητα στην παραγωγή μπίρας, δήλωσε ότι η τεχνολογία έχει ιδιαίτερη σημασία στην Ιαπωνία, όπου ο μέσος ενήλικας καταναλώνει περίπου 10 γραμμάρια αλατιού την ημέρα, δηλαδή διπλάσια από την ποσότητα που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles