23.1 C
Athens
Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
More

    Η ΑΙ αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού

    Πρόσφατο εύρημα των επιστημόνων υποστηρίζει ότι το ιστορικό κειμήλιο, γνωστό ως Σινδόνη του Τορίνου, ίσως είναι αυθεντικό. Οι πιστοί θεωρούν ότι η Σινδόνη χρησιμοποιήθηκε για να τυλίξει τον Ιησού μετά τη σταύρωσή του, και τα αποτυπώματα πάνω σε αυτήν μοιάζουν με τα τραύματα από τον σταυρό. Με βάση τα σημάδια στη Σινδόνη, ζητήθηκε από το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gencraft να αναπαραστήσει το πρόσωπο του Ιησού, δείχνοντας έναν άντρα με καστανά μάτια, καλοδιατηρημένη γενειάδα, μακριά καστανά μαλλιά και σημάδια κούρασης.

    Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει τη Σινδόνη συμφωνούν ότι το άτομο που ήταν τυλιγμένο σε αυτήν ήταν άνδρας με βυθισμένα μάτια, ύψος μεταξύ 1,70 και 1,83 μέτρα και είχε πλούσια γενειάδα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα σημάδια στο σώμα παραπέμπουν στα τραύματα της σταύρωσης, όπως πληγές από αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι, τραύματα στα χέρια και τους ώμους, καθώς και σχισμές στην πλάτη, οι οποίες συνδέονται με το μαστίγωμα που υπέστη ο Ιησούς από τους Ρωμαίους.

    Νέα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η Σινδόνη δημιουργήθηκε περίπου 2.000 χρόνια πριν, την ίδια περίοδο που υποτίθεται ότι έζησε και πέθανε ο Ιησούς, με τις περισσότερες εκτιμήσεις να τοποθετούν τη σταύρωσή του το 33 μ.Χ. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Κρυσταλλογραφίας του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας στην Ιταλία χρησιμοποίησαν εξειδικευμένη τεχνολογία ακτίνων Χ για να μελετήσουν δείγματα του υφάσματος και να εξετάσουν τη δομή και τα μοτίβα της κυτταρίνης του λινού, καταλήγοντας σε εκτιμήσεις για την ηλικία του.

    Η Σινδόνη του Τορίνου εκτέθηκε για πρώτη φορά το 1350 και από το 1578 φυλάσσεται στο βασιλικό παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού του San Giovanni Battista στο Τορίνο. Ωστόσο, παραμένει κέντρο θρησκευτικών αντιπαραθέσεων, με πολλούς να την θεωρούν απάτη. Το 1988, ερευνητές με χρονολόγηση άνθρακα ισχυρίστηκαν ότι η Σινδόνη προέρχεται από τον Μεσαίωνα, αλλά ο Δρ. Λιμπεράτο Ντε Κάρο, επικεφαλής της τελευταίας μελέτης, αμφισβήτησε τα παλαιά αποτελέσματα, λέγοντας ότι ήταν αναξιόπιστα.

    Σημειώνεται ότι ο Ντέιβιντ Ρολφ, ένας άθεος κινηματογραφιστής που αρχικά θεωρούσε τη Σινδόνη απάτη, άλλαξε άποψη και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό κατά τη διάρκεια της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ για τη Σινδόνη.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles