Το πόσο κοινωνικά είναι τα “brands”, οι επωνυμίες δηλαδή των εταιριών, σημαίνει πόση απήχηση έχει στους ανθρώπους η παρουσία αυτών των brands στα κοινωνικά δίκτυα. Η απήχηση αυτή μετρήθηκε από την εταιρία Sociagility και η μέτρηση βασίστηκε σε 5 παράγοντες: το πόσο δημοφιλείς είναι, πώς δέχονται οι χρήστες την παρουσία τους, την αλληλεπίδραση των brands με τους χρήστες, την απήχηση που έχουν με τα επί μέρους δίκτυα των χρηστών, αλλά και την εμπιστοσύνη. Όλα αυτά τα στοιχεία μετρώνται σε όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες, συνολικά, συμπεριλαμβανομένων του Twitter, του Facebook και του Youtube.
Θα δείτε το εξαιρετικά ενδιαφέρον infographic παρακάτω, αλλά εμείς θα μείνουμε σε ένα σημείο που μας ενδιαφέρει περισσότερο: Όσο κι αν οι εταιρίες τεχνολογίας φαίνονται να είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στα κοινωνικά δίκτυα, οι ίδιες εταιρίες φαίνεται να είναι εκείνες που “ακούν” λιγότερο τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Η Google, παραδείγματος χάριν, ενώ είναι η πιο δημοφιλής εταιρία σε όλο το φάσμα, είναι και εκείνη που δείχνει την λιγότερη ευαισθησία σε ότι έχει να της πει ο κάθε χρήστης για τις υπηρεσίες της. Δεν ισχύει το ίδιο για την Nokia ή την HP όμως, που σύμφωνα με την έρευνα της Sociagility, είναι από τις εταιρίες που η ανταπόκρισή τους στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων είναι σχεδόν ανάλογη με το πόσο δημοφιλείς είναι.
Σε 5 εταιρίες μετρήθηκε ότι η ανταπόκρισή τους στους χρήστες, ήταν μεγαλύτερη από το ποσοστό απήχησής τους στα social media. Ποιες ήταν αυτές; IBM, SAP, Oracle, Cisco και Samsung
Πηγή: The Next Web