32.2 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
More

    Google Translate: 110 νέες γλώσσες με τις “ευλογίες” της ΑΙ

    Η Google ανακοίνωσε την πρόσθετη υποστήριξη για 110 νέες γλώσσες στην εφαρμογή Translate, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006. Δεδομένου ότι η εφαρμογή υποστήριζε 113 γλώσσες πριν από το update, αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ενημέρωση μέχρι στιγμής.

    Η Google χρησιμοποίησε το γλωσσικό μοντέλο PaLM 2 AI για να εκπαιδεύσει το λογισμικό σε 110 νέες γλώσσες. Η τεχνητή νοημοσύνη αποδείχθηκε ιδιαίτερα καλή στην εκμάθηση γλωσσών που σχετίζονται μεταξύ τους, όπως τα Χίντι, τα Αουάντι και τα Μαρουάντι, καθώς και οι γαλλικές κρεολές όπως η κρεολική των Σεϋχελλών και η κρεολική του Μαυρικίου. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική εκμάθηση για τη συνεχή βελτίωση των μεταφράσεων, και αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ποιότητας των μεταφράσεων με την πάροδο των ετών.

    Η νέα ενημέρωση φέρνει επίσης υποστήριξη για τα Καντονέζικα, τα οποία, σύμφωνα με την Google, ήταν μία από τις πιο ζητούμενες γλώσσες όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά τα Καντονέζικα ήταν ένα σκληρό “καρύδι” για να σπάσει, καθώς επισκιάζονται από τα Mandarin και είναι δύσκολο να βρεθούν δεδομένα για την εκπαίδευση του μοντέλου AI.

    Σχετική ανάρτηση προσθέτει ότι περίπου το 25% των γλωσσών που προστέθηκαν πρόσφατα είναι αφρικανικές, κάθε γλώσσα που προστίθεται ομιλείται από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως και μερικές από αυτές ομιλούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles