31.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: AirPods με built-in κάμερες αναπτύσσει η Apple

    Τα AirPods, τα ασύρματα ακουστικά που κατασκευάζει η Apple, πρωτοπαρουσιάστηκαν το 2016 και από τότε έχουν εξελιχθεί με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν τα έχουμε δει να κυκλοφορούν με ενσωματωμένες κάμερες, κάτι που θα συμβεί προσεχώς, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες.

    Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικάνικος “κολοσσός” σκοπεύει να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή ανανεωμένων ακουστικών με ενσωματωμένες υπέρυθρες κάμερες μέχρι το 2026, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από τον αναλυτή και γνωστό πληροφοριοδότη της Apple, Ming-Chi Kuo. Οι κάμερες αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Apple να ενισχύσει τα τρέχοντα και μελλοντικά augmented-reality headsets με βελτιωμένα spatial audio features, ανέφερε ο αναλυτής. Βασιζόμενος σε έρευνα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο Kuo υπογράμμισε ότι η σύζευξη αυτών των αναβαθμισμένων ακουστικών με το Vision Pro θα μπορούσε να κάνει την εμπειρία spatial-computing της Apple πιο ρεαλιστική. Για παράδειγμα, “αν οι χρήστες γυρίσουν το κεφάλι τους να κοιτάξουν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η πηγή του ήχου σε εκείνη την κατεύθυνση μπορεί να ενισχυθεί,” υπογράμμισε ο Kuo.

    Για όσους δεν ενδιαφέρονται να δαπανήσουν χιλιάδες σε ένα headset της Apple, οι υπέρυθρες κάμερες θα μπορούσαν να προσφέρουν άλλα πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου της δυνατότητας χρήσης χειρονομιών “στον αέρα” με τα AirPods, σύμφωνα με τον Kuo. Το υπέρυθρο module θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με τον δέκτη που τροφοδοτεί τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου της Apple, FaceID.

    Η εν λόγω αναφορά ακολουθεί προηγούμενο δημοσίευμα του Mark Gurman του Bloomberg, η οποία ανέφερε ότι η Apple εξέταζε την ιδέα των AirPods με κάμερες. Αν η Apple όντως ενσωματώσει κάμερες στα ακουστικά της, αυτή η κίνηση θα συνεχίσει μια μακροχρόνια τάση για τον τεχνολογικό γίγαντα. Αφού μετέτρεψε τα minimal λευκά ακουστικά της σε σύμβολο status στην εποχή του iPod, η Apple τα έκανε σταδιακά πιο έξυπνα με την πάροδο των χρόνων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως ασύρματη συνδεσιμότητα, ακύρωση θορύβου, παρακολούθηση κεφαλής, χειριστήρια αφής και φωνητικές εντολές.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles