31 C
Athens
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
More

    Διέρρευσε βίντεο των Galaxy Z Fold 8 – Οι αλλαγές που φέρνουν συζητήσεις

    Νέα διαρροή γύρω από τα επόμενα αναδιπλούμενα smartphones της Samsung φαίνεται να αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για τα Galaxy Z Fold 8 και Galaxy Z Fold 8 Wide, τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2026. Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε ο γνωστός leaker Ice Universe, η κορεατική εταιρεία ετοιμάζει δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στη σειρά Fold, επιχειρώντας να καλύψει περισσότερες ανάγκες χρηστών.

    Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Galaxy Z Fold 8 Wide, μία νέα έκδοση με πιο φαρδύ σχεδιασμό. Από τις εικόνες και τα προστατευτικά που εμφανίζονται στο βίντεο, φαίνεται ότι η συσκευή θα διαθέτει διαφορετική αναλογία οθόνης σε σχέση με τα σημερινά Fold μοντέλα. Όταν ανοίγει, η εσωτερική οθόνη αναμένεται να υιοθετεί αναλογία 4:3, θυμίζοντας περισσότερο μικρό tablet παρά κλασικό smartphone.

    Η εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα είναι 5,4 ιντσών, ενώ η εσωτερική θα φτάνει τις 7,6 ίντσες. Ο νέος σχεδιασμός αναμένεται να κάνει τη χρήση της εξωτερικής οθόνης πιο άνετη, ειδικά στην πληκτρολόγηση και την καθημερινή πλοήγηση, καθώς αρκετοί χρήστες θεωρούν ότι τα σημερινά Fold είναι υπερβολικά στενά και ψηλά.

    Ωστόσο, το Fold 8 Wide φαίνεται πως θα συνοδεύεται και από ορισμένους συμβιβασμούς. Η διαρροή υποδηλώνει ότι η συσκευή μπορεί να διαθέτει μόνο δύο κάμερες στο πίσω μέρος αντί για τριπλό σύστημα.

    Από την άλλη πλευρά, το Galaxy Z Fold 8 φαίνεται πως θα παραμείνει σχεδιαστικά πολύ κοντά στο Fold 7. Οι θήκες που εμφανίζονται στο βίντεο μοιάζουν σχεδόν ίδιες με αυτές του προηγούμενου μοντέλου, γεγονός που δείχνει ότι η Samsung δεν σκοπεύει να αλλάξει δραστικά τη βασική σχεδιαστική γραμμή της συσκευής.

    Η στρατηγική της Samsung δείχνει ότι η εταιρεία θέλει να προσφέρει περισσότερες επιλογές αντί να αντικαταστήσει πλήρως το υπάρχον design. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι προτιμούν το κλασικό στενό Fold θα συνεχίσουν να έχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ οι χρήστες που αναζητούν πιο άνετη εμπειρία χρήσης θα μπορούν να επιλέξουν το Fold 8 Wide.

    Η Samsung τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται έντονα με τις αναδιπλούμενες συσκευές και το νέο Fold 8 Wide ίσως αποτελέσει ακόμη ένα βήμα προς την αναζήτηση του ιδανικού foldable σχεδιασμού. Το αν το κοινό θα αγκαλιάσει τη νέα πρόταση, μένει να φανεί μετά την επίσημη παρουσίαση των συσκευών.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles