28 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026
More

    Διαρροή Apple: Το touchscreen MacBook είναι πλέον γεγονός

    Όλες οι τεχνολογικές εξελίξεις στο Google News!
    Ακολουθήστε το Digitallife.gr για νέα, gadgets και όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής ζωής.
    Add as preferred source on Google

    Η Apple φαίνεται πως βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κυκλοφορία του πρώτου MacBook με οθόνη αφής, σύμφωνα με νέα διαρροή που έρχεται να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες φήμες των τελευταίων μηνών. Ο γνωστός Κινέζος leakster Instant Digital υποστηρίζει ότι ένα επερχόμενο μοντέλο MacBook θα διαθέτει touchscreen οθόνη, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενες αναφορές.

    Αν και η συγκεκριμένη διαρροή δεν αποκαλύπτει ποιο μοντέλο θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή για τους φορητούς υπολογιστές της Apple, οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για το φημολογούμενο MacBook Ultra. Εάν επιβεβαιωθούν οι αναφορές, θα πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στην ιστορία της σειράς MacBook, καθώς μέχρι σήμερα η Apple επέμενε ότι η εμπειρία χρήσης ενός laptop δεν απαιτεί οθόνη αφής.

    Ωστόσο, τα τελευταία βήματα της εταιρείας δείχνουν ότι η φιλοσοφία αυτή ίσως αλλάζει. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος macOS 27 Golden Gate περιλαμβάνει υποστήριξη αφής μέσω της λειτουργίας Sidecar, όταν ένα iPad χρησιμοποιείται ως δεύτερη οθόνη. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί νέα στοιχεία διεπαφής που παραπέμπουν σε χειρισμό μέσω αφής, όπως η λειτουργία pull-to-refresh σε εφαρμογές όπως το Safari, το Mail και το News.

    Σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές, το νέο touchscreen MacBook αναμένεται να εξοπλιστεί με OLED οθόνη, προσφέροντας καλύτερη αντίθεση, βαθύτερα μαύρα και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η Apple φέρεται να αναπτύσσει ειδικά μενού και επιλογές που θα εμφανίζονται δυναμικά ανάλογα με το σημείο της οθόνης που αγγίζει ο χρήστης, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της αφής.

    Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που συζητείται έντονα είναι η πιθανή ενσωμάτωση Dynamic Island, ενός στοιχείου που γνωρίσαμε αρχικά στα iPhone και το οποίο θα μπορούσε να μεταφέρει σημαντικές πληροφορίες και ειδοποιήσεις στο επάνω μέρος της οθόνης του laptop.

    Παράλληλα, το νέο μοντέλο αναμένεται να συνοδεύεται από τον επεξεργαστή M6, ο οποίος υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις σε επιδόσεις και ενεργειακή αποδοτικότητα. Ωστόσο, οι τεχνολογικές αυτές αναβαθμίσεις ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο και στην τιμή, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι το κόστος εκκίνησης θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 20% σε σχέση με τα σημερινά MacBook Pro.

    Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, η Apple ετοιμάζεται να φέρει μία από τις πιο ριζικές αλλαγές που έχουν γνωρίσει ποτέ οι φορητοί υπολογιστές της, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην οικογένεια των Mac.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles