17.8 C
Athens
Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
More

    Cyberpunk στο MWC 2025: Το μπουφάν της Anker Solix που σε κάνει… Jedi

    Στο MWC 2025, η Anker, παρουσίασε ένα από τα πιο φουτουριστικά gadgets της έκθεσης – ένα ηλιακά τροφοδοτούμενο πανωφόρι που μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

    Το “Jedi robe” της Anker Solix είναι ένα καινοτόμο μπουφάν, καλυμμένο με φωτοβολταϊκά πάνελ, που επιτρέπει στον χρήστη να φορτίζει τις συσκευές του εν κινήσει. Με μακριές λωρίδες ηλιακών κυψελών κατά μήκος των μανικιών και της πλάτης, το μπουφάν συλλέγει ηλιακή ενέργεια και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική, την οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο χρήστης μέσω μιας ενσωματωμένης θύρας USB-C 30W.

    Η αισθητική του πανωφοριού παραπέμπει σε έναν μελλοντικό κόσμο τύπου Cyberpunk 2077, χάρη στη φουτουριστική σχεδίαση και τον μπλε LED φωτισμό που περιβάλλει την κουκούλα. Εκτός από την τεχνολογική του καινοτομία, το πανωφόρι αυτό δημιουργεί ένα μοναδικό στυλ για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν.

    Μπορεί να φαίνεται περίεργο να κυκλοφορεί κανείς φορώντας ένα μπουφάν γεμάτο ηλιακά πάνελ, αλλά ποιος νοιάζεται όταν μπορείς να φορτίζεις το smartphone σου χωρίς να ψάχνεις πρίζες; Σε έναν κόσμο όπου η αυτονομία των συσκευών είναι ζωτικής σημασίας, αυτή η εφεύρεση ανοίγει νέους δρόμους στη φορητή ενέργεια.

    Το αν η Anker Solix θα το διαθέσει εμπορικά μένει να φανεί, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: με αυτό το μπουφάν, θα μοιάζεις πραγματικά με ταξιδιώτη από το μέλλον.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles