Αν κάποιος πρέπει να δώσει μια μικρή περιουσία για ένα viral burger, αναμένει να είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό! Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί αρκετά από αυτό που το Guinness World Records μόλις έστεψε το πιο ακριβό burger στον κόσμο…
Ο σεφ Robbert Jan De Veen έφτιαξε για πρώτη φορά το πιο ακριβό hamburger στον πλανήτη, που ονομάστηκε «The Golden Boy», το 2021. Αργότερα το πρόσθεσε στο μενού του εστιατορίου The Daltons στο χωριό Voorthuizen στην Ολλανδία. Ο “μάγος” της κουζίνας, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως το βασιλιά των hamburgers, είχε ως στόχο να δημιουργήσει κάτι μοναδικό όταν ανέπτυσσε τη συνταγή: το να το τυλίξει σε φύλλα χρυσού και να το γαρνίρει με χαβιάρι ήταν η προφανής κίνηση. Η τιμή του είναι 5.000 δολάρια!
@guinnessworldrecords Most expensive hamburger (single portion) 🍔✨ €5,000 (£4,295 / $5,967) by Robbert Jan De Veen at The Daltons 🇳🇱 The entire burger – named ‘The Golden Boy’ – was made completely from scratch and was a recipe developed by Robbert himself. For €5,000, he wanted to ensure the burger was excellent quality as well as tasty. The bun is lightly toasted but still soft inside and is made using Dom Pérignon champagne. The onion rings are champagne battered, the beef is juicy wagyu, with the addition of king crab and caviar. Another show-stopping element is the bun which is completely covered in gold leaf and when picked up, gives you golden fingers! Robbert describes the taste as sweet, sour, salty, bitter and umami. Robbert is very confident in his cooking skills as he makes hundreds of burgers every week. The only thing he was nervous about was potentially dropping the burger in front of the crowd of people (with many cameras) who came to view the attempt. He says he almost tripped on the day, but luckily the plate stayed in his hand! #burger #fastfood #hamburger #guinnessworldrecords ♬ original sound – Guinness World Records
Θεωρώντας ότι χρεώνει υπερβολικά το Golden Boy, ο Robbert έπρεπε να δικαιολογήσει την τιμή του, διασφαλίζοντας ότι ήταν πλούσιο σε γεύση. Έτσι, παρασκεύασε το ψωμάκι, χρησιμοποιώντας σαμπάνια Dom Pérignon. Το ψωμί είναι ελαφρώς φρυγανισμένο, οπότε έχει τραγανή γεύση, αλλά παραμένει μαλακό και καλύπτεται από βρώσιμα φύλλα χρυσού.
Αυτό που μετράει όμως είναι στο εσωτερικό του burger. Ο σεφ τοποθέτησε ανάμεσα στα ελαφρώς φρυγανισμένα ψωμάκια του, ένα ζουμερό μπιφτέκι βοδινού wagyu, το οποίο γαρνίρεται με χυμώδη βασιλικά καβούρια και χαβιάρι.
Σύμφωνα με το Guinness World Records, η γεύση του Golden Boy περιγράφεται ως «γλυκιά, ξινή, αλμυρή, πικρή και umami, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μια ευχάριστη αλμυρή γεύση».