23.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
More

    Ballie: Το πολυαναμενόμενο ρομπότ της Samsung έρχεται φέτος με Google Gemini

    Η Samsung παρουσίασε αρχικά το χαριτωμένο της ρομπότ Ballie στα τέλη του 2020, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμο για αγορά. Αυτό, ωστόσο, αναμένεται να αλλάξει το καλοκαίρι, καθώς το Ballie θα κυκλοφορήσει πρώτα στις αγορές των ΗΠΑ και της Κορέας. Με αφορμή την κυκλοφορία του, είδαμε ήδη ένα teaser βίντεο νωρίτερα αυτό το μήνα, και τώρα η Samsung ανακοινώνει ότι το Ballie θα ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη Gemini της Google.

    Ο Yongjae Kim, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Επιχειρηματικής Μονάδας Οπτικών Οθονών της Samsung Electronics, δήλωσε:

    «Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Samsung και η Google Cloud επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο σπίτι. Συνδυάζοντας τις ισχυρές δυνατότητες πολυτροπικής σκέψης του Gemini με τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της Samsung στο Ballie, εκμεταλλευόμαστε τη δύναμη της ανοιχτής συνεργασίας για να εισάγουμε μια νέα εποχή εξατομικευμένων συντρόφων AI — ενός που κινείται με τους χρήστες, προβλέπει τις ανάγκες τους και αλληλεπιδρά με πιο δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο από ποτέ».

    Ο Thomas Kurian, CEO της Google Cloud, προσέθεσε:

    «Με το Gemini στην Google Cloud, η Samsung δείχνει πώς να αναπτύξει την γενετική τεχνητή νοημοσύνη σε κλίμακα, ενσωματώνοντάς την απευθείας στην καρδιά των δημοφιλών προϊόντων της».

    Το Ballie θα χρησιμοποιεί τις πολυτροπικές δυνατότητες του Gemini καθώς και τα γλωσσικά μοντέλα της Samsung για να επεξεργάζεται και να κατανοεί δεδομένα ήχου, φωνής, οπτικά δεδομένα από την κάμερά του και αισθητήρες από το περιβάλλον του. Έτσι, θα μπορεί να προσαρμόζει τις αντιδράσεις του σε πραγματικό χρόνο και να βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται το σπίτι τους, την υγεία τους και την ευημερία τους.

    Δυστυχώς, η τιμή παραμένει ασαφής, αλλά σίγουρα δεν αναμένουμε το Ballie να είναι οικονομικό.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles