31.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
More

    Αυτοματοποιείται η παραγωγή των iPhone – Στόχος η μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 50%

    Οι απολύσεις και οι περικοπές προσωπικού είναι κάτι που βλέπουμε πολύ συχνά να συμβαίνει στους τεχνολογικούς κολοσσούς τα τελευταία χρόνια. Τώρα, νέο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple φαίνεται να εξετάζει την αυτοματοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού για την παραγωγή iPhone. Σύμφωνα με το The Information, η εταιρεία με έδρα το Cupertino φέρεται να επιδιώκει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στις τελικές γραμμές συναρμολόγησης iPhone κατά έως και 50% μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Η απόφαση που αναφέρει το μέσο αποδίδεται στον Sabih Khan, ανώτερο αντιπρόεδρο επιχειρήσεων της Apple. Όπως σημειώνεται, η απόφαση ελήφθη μετά τα επεισόδια μεταξύ των εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής iPhone και της αστυνομίας τον Νοέμβριο του 2022, που συνέβησαν έξω από το κύριο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Foxconn. Ωστόσο, τα μηχανήματα που είναι απαραίτητα για την αυτοματοποίηση μιας γραμμής συναρμολόγησης iPhone είναι ακριβά και μπορεί μερικές φορές να κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

    Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που δημοσιεύει η Apple στις ετήσιες αναφορές αλυσίδας εφοδιασμού δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στην παραγωγή έχει μειωθεί από 1,6 εκατομμύρια το 2022 σε 1,4 εκατομμύρια το 2023. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπήρχε σημαντικός βαθμός αυτοματοποίησης για την τελική συναρμολόγηση του iPhone 15 και θα συνεχιστεί πιο δυναμικά τα επόμενα χρόνια. Υπεύθυνος για την αυτοματοποίηση είναι ο Peter Thompson, αντιπρόεδρος επιχειρήσεων στην Apple. Έχει καταφέρει να αυτοματοποιήσει επιτυχώς μέρη της συναρμολόγησης του iPhone τον τελευταίο χρόνο. Παραδείγματα περιλαμβάνουν μηχανήματα που εγκαθιστούν μεταλλικά στηρίγματα και εύκαμπτες τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων σε εξαρτήματα χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles