24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Android 8.1 είναι εδώ: Ποιες είναι οι αλλαγές;

    Το επίσημο rollout του Android 8.1 είναι γεγονός, με τα νέα της διάθεσης της ενημέρωσης να προκύπτουν από ένα Google blog post σχετικά με την ανακοίνωση του Android Oreo Go, μίας ειδικά προσαρμοσμένης έκδοσης του Android, σχεδιασμένης για low-end συσκευές.

    Android Oreo 8-1

    “Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς ανακοινώνουμε ότι αυτή η εμπειρία software -το Android Oreo Go edition– είναι έτοιμη να λανσαριστεί ως ένα μέρος του Android 8.1 release αύριο” γράφει χαρακτηριστικά η δημοσίευση της Google.

    Έτσι, φαίνεται πως οι κάτοχοι των Pixel και Nexus θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το update πολύ σύντομα.

    Αυτές είναι οι αλλαγές που θα δούμε:

    Neural Networks API – επιτρέπει στις εφαρμογές να εκμεταλλεύονται το hardware acceleration, το οποίο μπορεί να μειώσει το latency και τα network loads, αλλά και να προστατεύσει τα “ευαίσθητα” δεδομένα της συσκευής σας. Αν το τηλέφωνό σας διαθέτει ένα AI chip, το API μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του. Εάν όχι, μεταφέρει το load στη συσκευή.
    – Pixel Visual Core – Ο πρώτος custom-designed co-processor της Google (που υπάρχει στα Pixel 2 & Pixel 2 XL) σχετικά με τη μηχανική εκμάθηση και την επεξεργασία εικόνας είναι τώρα διαθέσιμος σε third-party developers. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν την Android Camera API θα μπορούν να πραγματοποιούν λήψεις σε HDR+.
    – Safer browsing – Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στις εφαρμογές να ανιχνεύουν WebView attempts που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε γνωστά bad URLs.
    – Οι εφαρμογές περιορίζονται τώρα σε έναν ήχο ειδοποίησης ανά δευτερόλεπτο.
    Bluetooth battery indicator in Quick Settings – Εάν έχετε στη συσκευή σας συνδεδεμένη μία Bluetooth device, θα μπορείτε να δείτε πόση μπαταρία απομένει απευθείας από το Quick Settings.
    Βελτιώσεις στο autofill.
    Fingerprint scanner security improvement – Οι χρήστες μπορούν να κλειδώσουν μόνιμα κάποιον που απέτυχε να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας με ένα μη καταχωρημένο αποτύπωμα για κάποιες φορές..
    Χρώματα μενού προστέθηκαν στο Display tab στα Settings των Pixel 2 και 2 XL. Είναι διαθέσιμες τρεις επιλογές – Natural, Boosted, and Saturated.
    – Αντιμετωπίστηκε ένα ζήτημα με το Nexus 5X το οποίο δεν έπαιζε ήχο από το ηχείο.
    – Αντιμετωπίστηκε ένα ζήτημα με τα Pixel 2/2 XL και την παραμόρφωση ήχου στην αναπαραγωγή video.
    – Διορθώθηκαν τα hamburger & beer emojis.

    Οι ιδιοκτήτες των Pixel και Nexus θα λάβουν φυσικά πρώτοι την ενημέρωση, αλλά ελπίζουμε να δούμε την έκδοση Android 8.1 και σε άλλες συσκευές με Oreo μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles