20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Steelseries Arctis 9 headset Review: “Ατσάλινη ποιότητα που λατρεύουν όλοι οι gamers”!

    Η Steelseries δεν κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα και αυτό είναι κάτι που το έχουμε καταλάβει καλά από το 2016 που κυκλοφόρησε το πρώτο gaming headset της σειράς Arctis. H πλούσια γκάμα των Arctis μετά τα εξαιρετικά επιτυχημένα μοντέλα 3, 5 και 7, πριν από λίγο καιρό εμπλουτίστηκε και μεγάλωσε με το low-end (αλλά πιο “budget friendly”) Arctis 1 κα με τα πιο high-end και premium 9X και Pro. Αναμφίβολα, η Steelseries έχει στο προϊοντικό portfolio της κάτι για όλες τις κατηγορίες των χρηστών, καλύπτοντας τις ανάγκες από τους πιο casual και φτάνοντας μέχρι τους πιο hardcore. Το dual wireless gaming headset Arctis 9 έρχεται για να πατήσει πάνω στην εξαιρετική εικόνα των Pro Wireless και 9Χ wireless, αποτελώντας ουσιαστικά ένα κράμα τω δύο προαναφερθέντων headsets. Για να δούμε όμως και πιο αναλυτικά τι έχει να μας προσφέρει η high-end πρόταση της Steelseries

    Απλό, στιβαρό και με… περίεργο dongle!

    Το Arctis 9 Wireless όταν το αντικρίζεις για πρώτη φορά δεν γίνεται να μην σταθείς στον πιο… «funky» και νεανικό χαρακτήρα του που εκπέμπει, παραμερίζοντας ενδεχομένως την πιο φαντεζί προσέγγιση που βλέπουμε σε άλλα gaming headsets. Με πιο απλά λόγια, δεν πρόκειται να συναντήσετε RGB φωτισμό, καθώς το σχεδιαστικό team της Steelseries είναι εμφανές ότι επέλεξε έναν πιο «clean cut» δρόμο. Παράλληλα, το βέλκρο strap που εκτελεί χρέη headband αποτελεί σίγουρα μια εναλλακτική πρόταση σε σύγκριση με τα περισσότερα gaming headset που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του εν λόγω strap βοηθάει και στην καλύτερη εφαρμογή του headset σε μικρότερα κεφάλια. Ενδεχομένως κάποιοι users να προβληματιστούν από την συγκεκριμένη επιλογή, ωστόσο θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Σε αυτό το γεγονός συμβάλλει και το εξαιρετικά χαμηλό βάρος, καθώς το Arctis 9 «ζυγίζει» μόνο 376 γραμμάρια.

    Επιπλέον, το στοιχείο που κάνει το Arctis 9 wireless ένα πραγματικό «τέρας αντοχής» είναι ότι διαθέτει ατσάλινο σκελετό, καθώς είναι εμφανές ότι η Steelseries θέλησε για μια ακόμη φορά να σπάσει κάθε ρεκόρ ανθεκτικότητας. Ένα στοιχείο βέβαια που δεν φαίνεται να έχει προσεχθεί πολύ έχει να κάνει με το επίπεδο της physical ηχητικής απομόνωσης και αυτό είναι κάτι που διαπιστώσαμε ότι οφείλεται στην επικάλυψη που υπάρχει στα earcups και που ενδεχομένως θα ήθελε ένα πιο «παχύ» υλικό στα μαξιλαράκια για καλύτερο αποτέλεσμα.

    Εστιάζοντας τώρα στο μικρόφωνο, η Steelseries πήγε με την επιλογή ενός βολικού retractable μικροφώνου, το οποίο «κρύβεται» στο αριστερό ear cup (σε περίπτωση που δεν το χρειάζεστε), ακολουθώντας την παράδοση των περισσότερων headsets του γνωστού brand. Εννοείται πως η συγκεκριμένη λύση είναι πολύ πιο βολική σε σύγκριση με τα σταθερά η αποσπώμενα μικρόφωνα. Επιπλέον, το μικρόφωνο διαθέτει στην άκρη του ένα LED, το οποίο ενημερώνει το πότε βρίσκεται σε σίγαση. Στο αριστερό ear cup θα συναντήσετε και ένα roller button, το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την ένταση του audio mix ανάμεσα στην ομιλία και στον ήχο του παιχνιδιού.

    Στο δεξί ear cup εκεί έχουμε έναν μίνι-συνωστισμό από buttons και controls, καθώς εκεί θα συναντήσετε το volume roller, το κουμπί σίγασης του μικροφώνου, τα power και Bluetooth buttons, μία micro USB θύρα για την φόρτιση του headset, καθώς και ένα κλασικό audio input jack των 3.5mm. Στη συσκευασία του Arctis 9 περιλαμβάνεται εκτός από το καλώδιο για την φόρτιση του headset, αλλά και ένας πολύ ιδιαίτερος κυκλικός wireless transmitter που εκτελεί χρέη dongle (πολλοί κατασκευαστές προτιμούν USB sticks, παρόλα αυτά και εδώ η Steelseries προτίμησε να πάει κόντρα στο ρεύμα). Το headset συνδέεται πανεύκολα με το dongle, όπου μπορείτε να το συνδέσετε σε PC, PlayStation 4, Switch (docking mode) χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση κάποιου ειδικού software πιέζοντας απλώς το ειδικό pairing button.

    Η ευκολία που συνδέεται ασύρματα το gaming headset της Steelseries αναμφίβολα προσθέτει ακόμη περισσότερους πόντους στην αξιοπιστία του headset, ενώ εάν θέλετε να το συνδέσετε σε mobile συσκευές δεν θα συναντήσετε το παραμικρό πρόβλημα, καθώς αυτό γίνεται εφικτό μέσω της λειτουργίας Bluetooth που διαθέτει. Και επειδή μιας και αναφερθήκαμε στην wireless φύση, διαπιστώσαμε πως «παίζει» μια χαρά στη συχνότητα των 2.4GHz, προσφέροντας εντυπωσιακά ήχο ακόμη και όταν απομακρύνεστε σημαντικά από το PC ή την κονσόλα σας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα τόσο στη wireless συχνότητα των 2.4GHz, όσο και σε Bluetooth.

    High performance και εξαιρετική αυτονομία!    

    Η Steelseries ως γνωστόν φημίζεται για τον εξαιρετικά premium ήχο που προσφέρουν τα headset της και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το Artcis της δοκιμής μας δεν αποτελούσε την εξαίρεση στον κανόνα. H drivers των 40mm κάνουν εξαιρετική δουλειά, καθώς αποτελούν μια «δοκιμασμένη» λύση που την έχουμε δει και στα 9Χ, Pro και Pro Wireless. Υποστηρίζοντας την πατενταρισμένη τεχνολογία DTS Headphone X, ο surround ήχος που προσφέρει ακούγεται μαγευτικός στα αυτιά σας. Προσφέροντας μια εκπληκτική Immersive εμπειρία ήχου, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η εντυπωσιακή έμφαση που δίνει ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια (βάλτε το αγαπημένο σας shooter και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε). Βέβαια, ενδεχομένως το μπάσο να χρειαζόταν ένα μικρό παραπάνω boostάρισμα, παρόλα αυτά οι περισσότεροι τίτλοι που ξεχωρίζουν για τον ποιοτικό ήχο τους δείχνουν να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του wireless Arctis 9.

    Φυσικά, η Steelseries έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στις επιδόσεις του μικροφώνου, το οποίο διαθέτει bidirectional design και φέρει πιστοποίηση από το Discord (που ως γνωστόν αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή των gamers). Η πιστότητα του ήχου και η καθαρότητα αποτελούν και πάλι το σήμα κατατεθέν του Arctis 9, καθώς το μικρόφωνο του είναι εμφανές ότι κατασκευάστηκε για να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς gamers, οι οποίοι επιθυμούν τέλεια επικοινωνία με τους συμπαίκτες τους.

    Εκτός από το μικρόφωνο, στα plus του Arctis 9 συγκαταλέγεται επίσης η εκπληκτική αυτονομία, καθώς η πρόταση της Steelseries μπορεί να αντέξει ακόμη και 20 ώρες με μια πλήρη φόρτιση! Αν μη τι άλλο μια εξαιρετική επίδοση για ένα wireless headset. Τέλος, πριν να κλείσουμε δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στο αρκετά χρήσιμο και εύχρηστο Steelseries Engine 3, το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε πολλές από τις παραμέτρους χρήσης και απόδοση του headset. Αν και είναι «λακωνικό» σε features, ωστόσο προσφέρει όλα όσα θα επιθυμούσε ο μέσος gamer για να φέρει το headset καλύτερα στα μέτρα του και να το προσαρμόσει πλήρως στις «gaming» ανάγκες του.

    Σίγουρη λύση!

    Και με την περίπτωση του Arctis 9, η Steelseries για μια ακόμη φορά απλώς επιβεβαιώνει τους λόγους που θεωρείται «κορυφή» στον κόσμο των headsets. Με δυναμικά features, δυνατότητα wireless σύνδεσης τόσο στη συχνότητα των 2.4GHz όσο και μέσω Bluetooth και άκρως ανθεκτική κατασκευή αποτελεί μια ποιοτική λύση για όλους εκείνους που θέλουν να αφήσουν στο παρελθόν οτιδήποτε έχει σχέση με το παραδοσιακό καλώδιο. Αν και το Arctis 9 είναι κομματάκι τσουχτερό (περίπου στα 200 ευρώ), παρόλα αυτά δικαιολογεί τα λεφτά του από την άποψη ότι είναι ένα ποιοτικό headset που θα μείνει μαζί σας για πολλά χρόνια.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles